Reflektioner i børnehøjde

Vaccination en forudsætning, eller!?

9k=

NB! Dette indlæg er skrevet før vores udrejse, men først udgivet offentligt nu.

Puha.. Tænk at noget så selvfølgeligt kan være så svært at tage en beslutning om!! Ja eller nej?!!! En veninde sagde som det første til mig, da jeg fortalte hende om vores rejseplaner: “Nana når nu I rejser så lov mig, at I vaccinerer jeres børn?” Så, så man lige mig sige: “Ja, ja selvfølgelig! Det skal vi nok!” Men det var åbenbart ikke så selvfølgeligt for os alligevel, som jeg først troede.

 

Da vi har en vaccinationsskade tæt inde på livet i familien kunne jeg pludselig mærke, hvor påvirket jeg blev af tanken om den risiko det er at vaccinere. For 95% procent af dem der læser dette indlæg vil det måske være et uforståeligt og uansvarligt valg. Dog håber jeg efter endt læsning at jeg har givet et mere nuanceret billede af vores problematik. Vi er faktisk også nogle af de (hensynsløse) forældre som også har valgt mfr-vaccinen fra – endnu i hvert fald. jeg kan forstå, at der lige nu er snak om tvungen vaccination. Det er dog ikke uden bekymring vi tog beslutningen og når børnene bliver større og mere færdige indvendigt er det nemmere for mig at udsætte dem for dette giftindtag kroppen skal udsættes for, bilder jeg mig ind. Derfor var vi selvfølgelig også i tvivl da vi læste om diverse vacciner børnene og vi skulle have inden vores lange rejse.

Jeg vil ikke kede jer med for og imod og alle de tanker vi har været igennem på denne overvejelsesrejse. Det er dog vigtigt for mig at sige, at vi tager vores forholdsregler og nej vi er ikke ignorante eller ligeglade, som medierne til tider udstiller forældre som os for at være. Faktisk er vi i et kæmpe dilemma! Hov nu kom jeg alligevel til at bevæge mig ned af undskyldningernes vej – sorry! Men jeg tror faktisk at jeg har brugt mere tankevirksomhed på denne beslutning end jeg nogensinde før har brugt på noget andet. Ikke en gang mine fødsler, min rolle som mor (har selvfølgelig heller ikke teenagebørn endnu) eller mit bryllup når til sammen vaccinationsspørgsmålet til sokkeholderne. Det er svært at noget så selvfølgeligt ikke er det for os og derfor må vi også acceptere at leve med den risiko det kan være at være uvaccineret. Heldigvis findes der mennesker som kan vejlede os ud fra den beslutning vi har truffet og nu føles den helt rigtigt. Mange vil måske synes at det er uforsvarligt, men tro mig når jeg siger at det ikke har været en nem beslutning.

Vores rejseapotek bliver så, i den grad større end andres og nu hvor beslutningen er taget føles det helt rigtigt. Jeg har dog alligevel nedenstående sat et link ind, så man kan se, hvad der anbefales at man skal vaccineres for når man tager til Thailand.

http://sikkervaccination.dk/anbefalinger/thailand/

Hvis man vil have belyst vacciner fra en anden vinkel kan man henvende sig til vaccinationsforum eller Christian Andersen fra homoeteket, der har vi i hvert fald fået svar på nogle af vores spørgsmål.

Et lille godt råd når i skal vaccineres: I kan med fordel op til vaccinen bygge jeres immunforsvar op, så kroppen er mere modstandsdygtigt, når der skydes vaccine ind i kroppen.

 

   

4 kommentarer

 • Marianne

  Kære Nana
  Tak for en ærlig og inspirerende blog. Vi er en familie på 5 som rejser 9 uger til asien midt feb. 5 uger i Thailand, og 4 uger i Sri Lanka. VI har begge rejst meget, men for MANGE år siden. Lige nu slås jeg lidt med, ikke at booke hjemme fra…. Vil gerne have friheden til at følge hjertet når vi er dernede, men har også lidt en trang til at have “styr på tingene”, nu hvor vi har 3 børn med…(2, 5 og 8 år)… Men efter at have læst jeres blog, overvejer jeg kraftigt, at afbestille det bestilte (bortset fr de første dage).
  Nå men det jeg egentlig ville høre til er, hvilke probiotika piller/pulver i anvendte…?? Hvilke til voksne og hvilke til børn…..??
  Mvh Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Tak for de rosende ord:) Det er virkeligt nemt, når først man er dernede, men samtidig skal man følge mavefornemmelsen. Hvis man vil bo billigst muligt er det klart nemmere at forhandle når man kommer frem.

   Vi købte forskellige og tog med, da det er godt ikke at tage de samme hele tiden, men når i er afsted i ni uger ville jeg finde to forskellige i pulverform, de er bedst. Udos choice til børnene evt. NDS probiotic classic havde vi med det meste af tiden og så pro udgaven også. Rigtig god tur:) Nyyyyd det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Nana.

  Vi har før været i kontakt vedr. Vacciner. Kan du hjælpe mig med at udvide vores apotek? Vi vil heller ikke vaccineres😊

  Hvilke forholdsregler tog I?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Jeg vil anbefale at kontakte homøoteket på Frederiksberg. Enten telefonisk eller bedst ved personligt fremmøde. Ud over at de kan rådgive og berolige jer, så har de et naturapotek på første sal, hvor man kan indkøbe det man mangler. Jeg husker nemlig ikke navnene på det vi købte. Men vi har ekstra med mod malaria, dingus, hjernebetændelse og mavevirus. Intet af det blev nødvendigt. Ud over det så havde vi mælkesyrebakterier med som vi tog under hele rejsen. Det tror jeg var med til at stabilisere vores maver konstant. Tag gerne et par forskellige med, så i indtager forskellige bakterier. Vi havde spenglasan med også som vi brugte, hvis ungerne havde fået træk ved aircon. Det tog altid toppen og vi undgik faktsik sygdom i de 10 måneder vi var afsted.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reflektioner i børnehøjde