Når man bevæger sig, bliver man bevæget

Børn – tjek – baggage – tjek – bleer – tjek – logistikhelvede tjek

 

images

Den bedste ferie er en ferie, hvor bagagen ikke tynger dig. Det har jeg læst mig til, og det er da også det princip, vi tager udgangspunkt i. Vi skal i det næste år pakke vores materielle verden ned til to store rygsække. Vi er så småt i gang og pakkelisten kan I se her, hvordan ser ud to uger før afrejsen. Vi har valgt at tage solcreme og bleer med hjemmefra. Min erfaring med Thailand siger mig, at der er blegemiddel og parfume i alle deres cremer og bleerne er ligeledes fulde at kemi. Det er godt nok syv år siden, at jeg var i Thailand sidst, men jeg husker tydeligt et museumsbesøg, hvor en asiat kommer meget betaget over til mig. Hun aer mig på min arm og siger: ”Wow, you are so pale!” Ikke lige noget en blegfed dansker oplever som en kompliment. Bleg!? Men da jeg så skulle anskaffe mig en ansigtscreme senere, gik det op for mig, at det var attraktivt at være bleg, da der var blegemiddel i stort set alle cremer. Med denne sommer (ja nu er jeg mavesur igen), bliver det intet problem at få samme model tilbage til asien – blegfed dansker coming at yaJ

 

Nu er vi nået til den praktiske planlægning, som er en nødvendighed med børn. Når vi ankommer, tager vi det, som det kommer og der planlægger vi fra dag til dag, mærker efter, hvad vi har lyst til, men den kommende afrejse og flyvetur forberedes lige nu i stor stil. Vores yngste datter Luna er netop blevet fire år, og dér fik hun en rejserygsæk (der sneg sig søreme også én ind til storesøster), malebog og farver til flyveturen. Jeg har gjort meget ud af at fortælle dem, at turen bliver noget specielt, og at de selv må vælge deres eget blad til flyturen. Vi har også set en film med det fly (”vores fly” siger Carlson) som vi skal flyve med. Vi flyver med Norwegians Dreamliner, Boing 787, et af de bedste fly, siger far. Vi har fortalt, at de får hver deres fjernsyn på sædet og de selv må bestemme, hvad de vil se i deres ”eget” tv. Ja, vi har altså smurt tykt på. Anyway, børnene glæder sig helt vildt til turen. Så er det lige meget, at jeg allerede nu sidder med svedige håndflader og plamager under armene i angst for alt, hvad der kan gå galt, fra vi står på rulletrappen i Kastrup, til vi ankommer til Rembrandt Hotel, som er vores hjem de første fire dage.

 

Jeg har lavet en liste over anbefalinger til forberedelserne af en længere rejse. Med forbehold for ændringer når vi så er ankommet. J

 

  1. Lav en nedtæller – vores børn synes, at det er sjovt, at de hver dag kan se, at talrækken mindskes. Samtidig har vi lavet vores så stor at vi har skrevet aktiviteter ind på den også. Så kan de se, hvornår vi skal holde fødselsdage, farvelfest, farveldag i børnehaven osv. Det er en rigtig god ting.
  2. Da Vilma blev fem år i januar, fik vi to bøger af nogle venner (et skolelærerpar som er så skønne og vilde med at ”klæde børn på”). Ungerne har elsket dem, og nu ved de præcis, hvad der skal ske, fra vi træder ind i lufthavnen til vi lander i Bangkok og modtager vores baggage. Køb, lån eller skaf nogle bøger, som har relevans for jeres rejse.

 

  1. Vi har snakket meget om, hvilken mad de spiser i Thailand og det er vigtigt for os, at børnene lever så autentisk som muligt, når vi er dernede. Herhjemme hører pomfritter til sjældenhederne, det skal ikke ændre sig. Så jeg synes helt klart, at det har været en god ide at lave noget mad med ungerne inden også. Man kan altid gå i den lokale thaibutik og spørge efter børnevenlige retter. Ellers kan jeg anbefale retter som kylling i sur/sød sauce, masamancurry eller kylling med cahewnødder – alle retter som ikke er stærke, men som har nogle smagsnuancer, vi ikke er vant til herhjemme.

 

  1. Gør op med jer selv, hvad der er vigtigt at have med hjemmefra. Vi har fx prioriteret bleer, myggecremer og cremer, som vi ikke forestiller os at købe derude. Ellers er alt andet en mulighed. Lad hellere rygsækken være lidt tom hjemmfra. Børnenes legetøj lader vi bliver hjemme. Køb derude er også lidt vores mantra. Lad os se, hvad vi kommer til at mangle. Vi tager eksempelvis i et stort indkøbscenter, når vi er landet i Bangkok og køber en klapvogn til Carlson. Andet der bliver købt når vi ankommer, er sandaler til børnene. Hvorfor betale i dyre domme herhjemme?

 

 

  1. Pak i en rygsæk frem for en kuffert. Det er helt klart en fordel, at man kan have begge hænder fri til børnene. Børnene får hver deres lille rejsekit med, og de får lov til at vælge noget at putte i den. For os er det en del af rejsen, at børnene skal have ansvar og hvis de køber noget nyt på rejsen, skal de undervejs kunne skille sig af med legetøjet og give det til andre, som har behov for det. På den måde er der læring i det.

 

  1. Lav en liste over alle de dokumenter i skal have styr på, tjek passet, visum for det pågældende land. Tag på ambassaden i god tid, hvis det er påkrævet for landet I rejser til. Lav evt. et chartek med alle vigtige dokumenter og husk altid en kopi af alt. Tag ligeledes en backup, som kan ligge online, eksempelvis i mailboksen eller Dropbox. Det gør det meget nemmere, hvis noget skulle blive stjålet. Gem også vigtige telefonnumre til læge, bank, forsikringsselskaber osv.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man bevæger sig, bliver man bevæget