”Hvorfor går dagene egentligt så hurtigt i Thailand, mor?”

Hvis bare træer kunne snakke..

IMG_1434 kopiTænk hvis det var muligt at høre træer berette om deres liv. Det, som de har været vidner til. Det kan ikke være småting.

Vores folkekære forfatter Dan Turéll elskede storbyer og han ville uden tvivl også have elsket Bangkok. Han elskede byen, dens liv, dens larm og måske især de små historier, der gemte sig alle vegne. Ikke så meget naturen. Det kedede ham. Det keder ikke mig, men i forhold til en bys fortælling, så har jeg det på samme måde. Jeg ville elske, hvis jeg kunne sætte mig i skyggen af et af de store træer og bare lade historierne regne ned over mig. Hvordan så Bangkok ud for 500 år siden? Hvordan så de grønne områder ud i byen? Hvordan så menneskerne ud? Var der andre dyr i området? Ja, bare få nogle øjenvidneberetninger.

Vi tog fra Koh Chang fra morgenstunden og en 7 timers bustur ventede forude. Alt gik godt og det var først da vi nærmede os Bangkok, at rastløsheden satte ind. Bangkok for anden gang på en måned! Denne gang har vi været på Chatutak Weekend Market, som var en kæmpe oplevelse for børnene. Lydene, duftene, menneskerne og maden. Alle sanserne arbejdede på højtryk, og det var så sjovt at observere dem.

IMG_1317 2 kopiDer er 8.500 stande på markedet, og det er et af verdens største. Det var også sjovt at observere os voksne, da vi kom til afdelingen med dyr. Vi skulle virkelig passe på ikke at afsløre vores manglende begejstring for disse dyrs vilkår. 3-4 hunde i et lille bur, kattekillinger som nærmest lå ovenpå hinanden. Fuldvoksne hunde som ikke engang kunne stå i fuld størrelse, og jeg kunne blive ved. Vi besluttede ikke at tage den fantastiske oplevelse fra børnene, og vi stemte i på deres ”Nåååårh” og ”Aiiij”, ”Prøv at se, hvor søde de er. Så kan vi lære dem noget om dyrevelfærd senere i livet. Hver ting til sin tid.

Ud over det trængte børnene til en legeplads, og det fandt vi til alt held midt i Bangkok, sammen med en masse smukke træer. Lumphini park er et hyggeligt sted med børn. Ud over legeplads, er det hjemsted for thaier, der elsker at motionere. Legepladsen blev fundet og det var et hit, men et endnu større hit var de kæmpe varaner, som luskede rundt i parken.

IMG_1392 kopi Selvom biodiversiteten ikke eksisterer i sådan en trimmet park, så er der stadig et hav af dyr at kigge på. Samtidig er der mulighed for at fodre både fisk og skildpadder. Vi nåede ikke en tur med svanebådene, men det så også hyggeligt ud. Vi tog hjem efter fire meget hyggelige timer. Dejligt at komme lidt væk fra larmen og osen i Bangkoks gader.

IMG_1416 2 kopi
Generelt vil jeg sige, at tre dage et sted er for kort tid for os, men ikke i storbyer. Det er for hektisk og kræver for meget af både børn og voksne, så vi var klar. De5stikkeraf er lige blevet til syv, da Sunes forældre er kommet med på vognen. De har pakket rygsækkene, og skal med på tur på ubestemt tid. Skønt med nogle ekstra hænder i en tid.

Vi sidder i toget på vej med nattog til Chiang Mai. Til vores forbløffelse kørte vores tog kl. 18.09, ét minut før afgang. What? Stik imod alle thai-odds. Men vi kunne ånde lettede op, for vi nåede lige præcis 200 meter ud fra perronen, da vi stoppede og begyndte at køre baglæns tilbage til perronen igen. Træerne vokser ikke ind i himlen. Vi var tilbage på perronen og pludselig vrimlede det med personale UNDER vores tog. Lyset gik i togvognen, og her sad vi intetanende og så til, at der kom mænd løbene med diverse værktøjer og lygter for at få det til at virke. Nu er jeg jo gift med en jernbanekyndig, og han var meget fascineret over sikkerheden her – eller mangel på samme. De slentrer rundt på skinnerne som var det en promenade med fortovscafeer og med ikke dødsensfarlige hurtigkørende tog. Efter 40 minutter kom vi af sted igen. Afgang til Chiang Mai.

Børnene var så glade og helt oppe at køre… altså som i helt vildt oppe at køre, som var det juleaften. Vi satte os og spiste aftensmad, og bagefter bad vi om at få sengene slået ned. Vupti, så var der redt seks senge op med de fineste hvide lagner, lækre puder og tæpper. Vilma begyndte med det samme at indrette sit nye ”værelse”, fandt en plads til alt fra sin rygsæk og redte selvfølgelig også sengen lige før, at hun skulle puttes. Derefter godnathistorie og puttetid, og nu ligger de og sover sødt i deres køjer. Jeg er simpelthen så stolt over, at vores børn er så omstillingsparate og ansvarsfulde. Jeg ved, som mor til de tre, at de er unikke, men faktisk er det også bare så meget et resultat af denne rejse, der allerede viser sig nu. De er i nuet, og slapper af i det. Der bliver ikke stillet spørgsmålstegn ved noget som helst. De følger med, når vi skal flytte til et nyt sted og ”har lysegule sommerfugle i maven” som Luna så fint formulerer det, fordi de glæder sig til, hvor vi nu skal hen.

Tænk at man for lidt under 170 kr. pr. mand kan rejse 800 km samtidig med, at man kan ligge og sove trygt og godt. Vi rejser på anden klasse og det er fin standard. Der er tilmed toiletpapir på toilettet og mulighed for at bestille mad på toget også. Vi købte fra food court på stationen inden afgang og tog med. Det er også super lækkert og koster kun en tredjedel. Denne rejseform fra Bangkok til Chiang Mai kan klart anbefales.

IMG_1518 kopi

Godnatlæsning i toget.

Nu venter Chiang Mai og de hyggelige gader efter en forhåbentlig god nats søvn. Ih, hvor jeg glæder mig til at lave lidt mad selv igen. Det er som om, at det er dejligt, når det er et tilvalg og ikke en sur daglig pligt. Vi har booket en bylejlighed, lidt uden for den gamle bymidte sammen med Sunes forældre. Så kan vi jo snuse lidt til muligheden for at bo sammen flere generationer, som også strejfer os i vores boligtanker, når vi vender næsen hjemad.

Nu vil jeg lægge mig til at sove. Ingen ved, hvad natten bringer. Jeg krydser fingre for, at børnene sover hele natten. Så får jeg måske tid til at drømme om de talende træerJ I drømme er alting nemlig muligt.

IMG_1501 kopi

Jeg er vild med vores drøm!

Nana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Hvorfor går dagene egentligt så hurtigt i Thailand, mor?”