Så er hjemrejsebilletten bestilt

”Hvornår skal vi hen og se den tissemand, mor?”

_MG_6711 kopi           Jeg tror ikke, at der er nogen forældre, som forventer (eller ønsker), at deres seksårige barn forventningsfuldt udtrykker ovenstående sætning. Ikke desto mindre var det, hvad Vilma gjorde. Vi skulle over og se på en ordentlig én af slagsen faktisk. Bogstavligt talt hård som sten, og en kæmpe turistattraktion her på Koh Samui. Det er en kæmpe klippe, som er formet som en stiv tissemand._MG_6696Ligeledes er der også et indhug i en anden klippeformation som ligner en gigantisk tissekone. Hin Ta og Hin Yai hedder de. Det er to klippestensudformninger og de har rent faktisk en historie. Myten omhandler et ægtepar, som ville gifte deres søn til en kvinde i en naboby – hvorfor de sejlede ud for at bringe sønnen dertil. Båden gik dog under og ægteparret omkom, men blev på mystisk vis til disse to formationer i klipperne. Det siges, at det var for at vise kvindens forældre, at de var gode folk og havde rette intentioner. Som det nok kan ses af billederne, er det ægteparrets kønsdele, der står som beviset på intentionerne! Eller dvs. det synes nogle… Da vi når frem til attraktionen og snakker om, at vi skal kigge efter de to kønsdele, ser vi os alle sammen omkring. Hvem finder den først, den tissetrold? I vores søgen siger Luna pludselig: ”Årh, se den dér sten derude. Den ligner en kæmpestor hajfinne.”_MG_6698Til børnenes store skuffelse kunne vi fortælle dem, at Luna vandt, fordi hun havde fundet den rigtige sten. Ligeså desorienterede så de ud, da vi viste dem det, der skulle ligne kvindens nedre dele. De prøvede forgæves at få stenene omkring til at ligne to ben, men gav hurtigt op._MG_6699Bum bum, hvorfor er voksenting altid så kedelige… Skuffelsen måtte glemmes med en lækker is i skyggen. Skygge er godt for tiden for. Puha for en hede! Jeg tror vi har nået max lige nu. Jeg håber i hvert fald ikke at det bliver varmere. Jeg ville i min naivitet løbe en tur i går og selvom klokken kun var 7.30, så mødte varmen mig som et knytnæveslag i ansigtet. Det var en fysisk umulighed at løbe i den varme, så det er lagt på hylden for en tid. Det er bare så varmt herude, men vi klager ikke og er blot rigtigt glade for, at vi stadig bor i det samme hus med poolen ti skridt fra vores indgang. Vi har ikke rykket os ud af flækken. Vi bliver indtil, at vi er færdige med øen. Aktiviteterne er ikke de vilde, men vi har da været lidt omkring. Det er ikke så sjovt at køre på scooter her på Koh Samui. Det er lidt som at bevæge sig rundt i et computerspil, hvor man skal navigere uden om fjender og forhindringer, som reflekserne lige akkurat når at reagere på. Biler der drejer uventet, scootere der overhaler indenom eller falanger (udlændinge) der tror, at de har styr på en scooter, men åbenlyst ikke har det. Så vi har vores sag for. Vi kører derfor mest ude i bjergene og hold nu op, hvor er her smukt. Og ikke så mange biler. Det er vildt at suse op ad bakkerne for så pludselig at køre hen mod en vej, man først kan se faldet på, når man er helt fremme, fordi den er psykostejl. Det er sådan et sted, at bremserne ikke skal svigte. Men endnu engang har scooterne taget os til de dejligste steder. Vi har været ude i Secret Buddha Gardenfoto 6og på hjemvejen kørte vi op til en tilfældig restaurant på vejen med den

 

 

 

 

 

 

 

 

smukkeste udsigt.

foto 7

Wow for et sted at spise frokost!

foto 1Ingen ny ø uden templer og børnene er mere begejstrede end os. Vi prøver at skjule det, men af en eller anden grund er vi altid ude af templet før dem;-)

 

 

 

 

Apropos templer og smukke oplevelser som ikke er så turistede, så vil jeg slå et slag for den aktivitet der hedder Geocaching. _MG_6639 kopi 2

_MG_6641Det er en verdensomspændende skattejagt, hvor man finder skatte via GPS-koordinater på telefonen og hints fra andre skattejægere. Vi har haft ungerne med på enkelte hjemme i Danmark, men har før børnene kom til, virkelig fået nogle smukke oplevelser via denne type skattejagt. Det er nemlig lokale, som ligger ”skatte” ud på de steder, som de synes, at andre skal opleve. Steder som er spektakulære og som viser en andre sider af et land, en by eller en ø og som guidebøgerne ikke har fanget. Vi har fundet tre her på øen. En omme bag ved et tempel. Et smukt spot, hvor turisterne ikke kommer ned. Dér imellem en masse Buddha-statuer inde i et træ, var en skat. Vi blev ført til Samuis næstældste tempel, som ligger langt væk fra alt turismen, hvor der bliver opbevaret 1000 år gamle Buddha-statuer, som der ikke er mange, der kender til. Det er virkelig berigende og selvom det ikke er en skattejagt, som ender med slik, legetøj eller andet fysisk, er børnene begyndt at kunne se værdien i, at denne skattejagt tager os til steder, som vi ellers ikke kunne have fundet. Tjek det ud, i jeres eget lokalområde.

_MG_6652 kopi_MG_6645 kopi

Vi har besluttet at blive her til Songkran er overstået. En kæmpemæssig nytårsfest i Thailand hvor alt og alle bliver forvandlet til vandmonstre og hvor alt er tilladt så længe, det er vand, man kaster med. Vi har forberedt børnene så godt, vi kunne. I dag er der købt vandpistoler, så de også kan være med og så må vi se, hvor meget de holder til. Og hvor meget vi holder til☺

_MG_6658 kopi

Det her med at bo i et hus som minder rigtigt meget om det derhjemme har virkelig været rart. Vi er sgu lige gået et niveau op fra de vante bambushytter og det har også gjort os mere klar til at søsætte tanker omkring vores boligsituation derhjemme. Samtidigt fik jeg en dejlig mail fra en eftertænksom kvinde, der også satte ting i gang i mig. Det her med alle de forpligtelser, som vi har været væk fra. Jeg har dvælet ved den og det vil jeg dele med jer snarest.

Nana

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er hjemrejsebilletten bestilt