“At vove er at miste fodfæstet et øjeblik" - Tør vi?

Dykke med hvalhajer:  ✔

DSCF4874 (1)

Kl. 5.35 blev vi vækket i går. Ikke af os selv, men af ejeren af resortet. ”Your car is here, sir!” For første gang på denne rejse så man os suse rundt som en travl morgen hjemme i Danmark. Ud af døren med os, ned i bilen og afsted mod hvalerne. Endelig var dagen kommet. Det var et must på vores (måske mest min) liste over ting, der skulle opleves på Filippinerne. Derfor var det også fem spændte rejsedyr, der sad på vej dertil og snakkede om, hvad der ventede os. Carlson var okay med, at skulle ned til dem, fordi de jo ikke havde tænder. For så kunne de jo ikke bide ham. Vilma og Luna havde ikke de store bekymringer. De var bare mega spændte. Da vi ankom, blev vi briefet om, hvordan vi skulle omgås de kæmpe dyr, når vi var i vandet.DSCF4817 Jeg oversatte for børnene undervejs. Blandt andet er det vigtigt ikke at røre ved de kære dyr, da deres hud er meget sart, ikke at have solcreme på og holde en vis afstand. Et par ting jeg undgik at fortælle var, at man blot skulle svømme stille væk, hvis de begyndte at svømme mod én og at man ikke måtte lave for mange bobler omkring sig, da hvalhajerne så kunne tro, at det var mad! Stadig fulde at forventning hoppede vi om bord på båden.

Vi sejlede et par hundrede meter ud i en lille jolle med tynde bambuspontoner. Efter ikke særlig lang betænkningstid sagde kaptajnen: ”Jump!” – øhh okay, af sted med mig.DSCF4868Synet der mødte mig, da jeg kunne se noget for boblerne, jeg havde lavet, var overvældende. Jeg nåede dog ikke at dvæle så længe ved den forbipasserende finne og den kæmpe mund, der vendte sig mod mig. Jeg kunne kun tænke: ”Fuck, bobler!” Det samme syn mødte Luna, da hun kom ud. Hun var sej og sagde endda ja til at svømme en lille tur rundt med en af mændene fra båden. DSCF4863”Jeg kunne ikke engang se det hele af hvalen på én gang, så stor var den,” sagde hun lettere euforisk, lettere skræmt, da hun kom tilbage. På et tidspunkt var der tre hvalhajer omkring os og det blev for meget for børnene, så de kom i båden og så fik vi ti minutters voksentid med de store dyr. Og så var det paparazzitid.

DSCF4902

DSCF4957

DSCF4849DSCF4915

Efter 30 minutter var det op igen og så kunne vi sætte os hen på en restaurant og spise morgenmad og reflektere over det, som vi lige havde oplevet. Hvalhajer! Er det så fedt som alle siger? Ja, det var bare det vildeste, mest fascinerende at svømme rundt med de dyr. Selvfølgelig er det kommercielt og en kæmpeturistattraktion, men det er faktisk fuldstændigt ligegyldigt. For når du svømmer rundt dernede er følelsen af at få lov til at tage del af deres liv og deres bevægelser bare det hele værd og meget overvældende. Børnene fik selvfølgelig ros for at være de sejeste børn i verden – DE ER SGU DE SEJESTE BØRN!

DSCF4871

Da vi sad om aftenen og snakkede om oplevelsen, kunne jeg mærke, at jeg ikke havde fået helt nok. Det var en af mine største drømme, og der var alligevel gået meget tid med at tage sig af unger og ikke kigge på det, jeg faktisk var kommet efter. Derfor besluttede jeg mig for at give mig selv en tur ekstra. Jeg stod op med hanerne i morges og smuttede mens min skønne familie lå og sov videre. Afsted, bare mig selv. Det var fedt at kunne ligge i vandet og se dem svømme omkring. Føle, at man kunne kigge dem i øjnene og følge deres bevægelser. Det fede var så at jeg kunne komme hjem og fortælle, at der kun var tre hvalhajer i dag, da jeg var ude. Dagen inden var der 10-12 stykker, da vi alle sammen var af sted. Sigtbarheden var også bedre dagen før, men højdepunktet i dag var, at jeg så en hvalhaj på 12 meter, hvor vi i går ”kun” sagde goddag til 8-9 meters krabater.

Alle var lige vågnet, da jeg kom hjem. Jeg fulgtes med et engelsk par, og da de gik hen mod deres værelse sagde de: ”Sleeping time.” Jeg smilede bare til dem og tænkte: ”Not in my world.” Jeg blev nemlig overfaldet da jeg kom hjem og så var det tid til at spise morgenmad og pakke vores sager.

Oslob har ikke meget andet at byde på end hvalhajer. Et par smukke kirker og et eftersigende smukt vandfald, som dog ikke har noget vand for tiden, så det kan vi ikke fortælle så meget om. Byen er meget lille, selvom der bor 10.000 mennesker. Men en VIGTIG information: Der findes ingen ATM’er, så husk at hæve rigeligt med penge, inden du tager dertil.

IMG_5673 kopiVi skulle videre med færge (troede vi) til Panglao Island nær Bohol. Vi blev hentet med tricycle, som er en motorcykel bygget om til en tuk-tuk og Carlson var stolt som en pave, da han fik lov til at sidde sammen med chaufføren på den korte tur hen til færgelejet (troede vi det ville være).

 

Dog skal der meget til at overraske os efterhånden, så da vi så en katamaranlignende båd ligge og vente på os, tænkte vi bare ”Sæføli!” IMG_5683 kopiIMG_5685 kopiFærgelejet var stranden, hvor vi blev puttet i en lille båd (der gynger… meget) og sejlet ud til den store båd, hvor vi var de sidste passagerer, der kom på. Tre timer sejlads ventede forude og det gik som smurt, da alle tre unger faldt i søvn af de søvndyssende bølger. Panglao Island mødte os med det smukkeste vand og de sødeste filippinske unger, der hoppede rundt på stranden, i vandet og på vores båd, da vi lagde til. IMG_5708 kopi

Vi har booket et værelse langt væk fra alt og alle og det har vi fået. Vi bor langt nede ad en grusvej på et lille bjerg. Den dejligste pool og ca. 100 trin ned til en lækker snorklestrand. Vi glæder os til at komme helt ned i gear efter nogle oplevelsesrige dage på Cebu. De næste tre dage står på INGENTING.

Nana   DSCF4979

   

5 kommentarer

 • Stinne

  HVor ser det altså bare fantastisk ud. Min kæreste og jeg backpacker selv i øjeblikket i Asien, og på mandag går turen til Oslob for at svømme med hvalhajerne. Jeg så et billede af det sted i boede i Oslob og det så så hyggeligt ud, kan du huske navnet på stedet i boede i Oslob? 🙂
  HIlsen fra stinne og Kim i philippinerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Åhhh nu ser jeg først beskeden nu. Mon i fandt det hyggelige sted. Og hvad synes i om hvalhajerne? Håber i fortsat nyder jeres rejse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvalhajer er nok et af de dyr jeg allerhelst gerne vil se, og jeg ved at det også står højt på Mads’ liste! Vi rejser heldigvis til Sydamerika lige om lidt, og jeg håber sådan vi når hele vejen til Mexico igen så vi kan dykke med dem på vestkysten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Det bliver den fedeste oplevelse for jer. Der skulle være så mange flere en her i Asien. Hvornår tager i afsted?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauv, hvor ser det bare vildt ud! 🙂
  Hav en dejlig aften!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“At vove er at miste fodfæstet et øjeblik" - Tør vi?