Derfor sagde vi ja til TV

En mulighed jeg ikke kunne sige nej til…

img_6916-1For ikke så længe siden lovede jeg et brush up her på bloggen – lidt forskellige ændringer. Det lader vente på sig, da jeg ikke er så teknisk anlagt, og ja, tid ikke er det jeg har mest af for tiden. Derfor kaster jeg mig ud i dette indlæg, som ikke har noget med vores rejse at gøre, men dog alligevel. Det her handler nemlig også om at prioritere sig selv, som vi gjorde på vores rejse.

Da jeg startede mine skriverier herinde var jeg ikke klar over, hvor meget man pludselig kan risikere at skulle tage stilling til, når flere og flere følger mig, og tak for det i øvrigt. I denne medieovervågningsverden får virksomheder ret hurtigt nys om, hvem man er og hvilke prioriteter, man har i livet og hvilke produkter, de synes, man skal præsentere. Batterier? Nej tak. Badehåndklæder? Nej tak. Legetøj? Ellers tak. Ja jeg kunne blive ved, meeeen… Så skete dette. img_6911-1Jeg må hellere advare med det samme: Dette er et sponsoreret indlæg. Denne mulighed kunne jeg, som overskriften siger ikke sige nej til, da det er yderst brugbart for mig i min dagligdag og måske også for dig, som læser med.

Jeg blev kontaktet af firmaet AthGene, som gerne ville lade mig, en moderat sportudøver og sundhedsorienteret person, teste deres produkt. De analyserer gener og har specialiseret sig inden for 15 specifikke, der har den største gennemtrængningsgrad i forhold til sport og ernæring. Disse 15 har de så opdelt i 7 kategorier, så man kan blive klogere på eksempelvis muskelrestitutionstid, følsomhed over for indtag af fedt, hvornår på dagen det er mest optimalt at træne og hvor stor risiko, der er for sportsskader. Alle sammen emner som optager mig og som jeg glæder mig til at blive klogere på. Jeg har en del teorier om min egen krop. Hvad den har godt af, hvornår jeg træner optimalt og hvilken kost, der er bedst for mig. Derfor sagde jeg ja til at få testen tilsendt og prøve det af.img_6903-1

Da jeg fik testen tilsendt, var det super simpelt. Den kom i en lille boks, som den også bliver sendt retur i. I pakken er der en kolbe med noget blå væske og en lang vatpind. Vatpinden tværes godt rundt i munden img_6905-1 og derefter puttes den i den blå væske, rystes og lukkes.

img_6909-1Grunden til at jeg også er nysgerrig på dette er, om jeg fremadrettet vil kunne bruge det i min kostvejledning. Vil mine klienter kunne bruge dette som værktøj i deres livsstilsændringer og vil det give mig hints til at påpege, hvornår jeg træner bedst muligt og forbedrer min sundhedsmæssige livsstil.

Og ja, så er det jo bare at vente… Og det gør jeg så nu. Disse test er stadig meget nye og derfor går der nogle uger, før jeg har svaret på prøven.12809660_532480940263393_7863191486797763030_n

Virker det? Det aner jeg ikke, men jeg har da tænkt mig at finde ud af det og så skal jeg nok melde tilbage.

 

God aften til alle derude.

   

8 kommentarer

 • Kirsten

  Ps – vi har to piger med – 7 og 4 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nana.

  Vi skal rejse i Sydthailand. VI var også afsted for 2 år siden, uden vaccinationer. Men bliver helt i tvlvl denne gang:)

  Du kan se blogggen her:
  https://famjohnsenpaaeventyr.wordpress.com

  Jeg synes, at I var mega seje at følge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nana.

  Dejligt at høre fra jer igen. Du er savnet!

  Jeg vil spørge om indlægget omkring vaccinationer bliver skrevet?

  Vi har selv rejst uden og skal afsted igen til december i 2,5 mdr. Overvejer at tage afsted igen uden….

  Kh. Camills

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Hej Camilla

   Vi har skrevet her. Hvor skal i hen og sig til hvis jeg skal komme med de alternativer vi havde med. Vi tog ind til homoøteket på Frederiksberg og fik en masse gode råd. Vi var helt trygge under HELE rejsen ligegyldigt, hvilket af landene vi var i. Vi valgte dog lande ud fra manglende vacciner.

   Jeg har kopieret linket her.

   http://de5stikkeraf.dk/2015/06/28/vaccination-en-forudsaetning-eller/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AS

  Hejsa
  Det lyder jo næsten for godt til at være sandt 🙂
  Jeg har tjekket deres hjemmeside ud og bliver lidt skeptisk må jeg indrømme. De skriver de er et team af gen-forskere og “teknologister”. Men ingen navne, uddannelse eller noget som helst. Det du har sendt ind til dem er en prøve af dit eget, helt specielle DNA.. Dvs. de kan også teste for alt muligt andet, hvis det er det de har lyst til, og du har dermed stillet dine oplysninger om mulige sygdomme mv. til rådighed for dem.
  Hvis du har andre oplysninger om dem, vil jeg gerne høre dem, da det jo som udgangspunkt lyder spændende, hvis man udfra dette kan optimere sin træning, kost mv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Præcis derfor har jeg også sagt ja til det. Det skulle da prøves. Man kan sagtens skrive privat til firmaet i forhold til de spørgsmål de har. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal forvente, men jeg er meget spændt på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AS

   Men har du tænkt over,at du har givet dem nogle ret private oplysniger? Altså adgang til hele dit genom?Altså hvilke sygdomme du måske er i riskiko for at udvikle mv. Principielt kan de sælge oplsyningerne videre til fx forsikringsselskaber, som så kan tjekke disse oplysninger, og dermed nægte at forsikre dig, hvis de kan se du er i risko for at udvikle en bestemt sygdom?
   Jeg maler måske fanden på væggen, men tror man skal være varsom med at videregive sit DNA, til et firma, der, udfra hjemmesiden, ikke virker specielt troværdigt.
   Mvh. AS (som er læge i øvrigt)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Tak for din måde at undre dig på. Nej jeg har faktisk overhovedet ikke spekuleret over den risiko du i talesætter, og selvom du har fuldstændigt ret, så vil jeg vælge at tro på at de bruger min gentest på det, som de har skrevet, at de vil. Jeg synes det er godt at, der er mennesker som dig, der stiller spørgsmålstegn ved disse tiltag,for jeg gør det ikke.Jeg ved faktisk at jeg er enormt naiv på lige præcis det punkt, men jeg kan ikke tro på at mennesket vil mig ondt. Hvis det engang sker, så vil jeg nok ændre denne holdning. Til gengæld er der mange andre aspekter af livet. Jeg føler mig egentlig ret bevidst om de valg jeg træffer og som du, læge – er der også en risiko for, at du synes, at det er med hovedet under armen, at vi valgte at rejse uden at vaccinere vores tre guldklumper. I manges øjne en naiv og dum beslutning.I mine øjne en meget bevidst og rigtig beslutning.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor sagde vi ja til TV