Vores top 5 over øer i Thailand

VIGTIGT når du vælger en længere rejse med børn

_MG_6479 kopiVi mødte en del andre rejsende familier på vores rejseeventyr og har også selv samlet en del erfaringer undervejs. Flere og flere skriver til mig med spørgsmål og det er SÅ skønt. Der er så mange familier, der er klar til at gøre det samme ”Hvis bare vi turde.” Jeg har prøvet at lave en top fem over vigtige overvejelser, når man har besluttet sig for at: ”NU rejser vi sgu. Pakker sydhavsfrugterne og drager af sted.”

 

 1. Drop kontakten hjem til – I dag er det simpelthen så nemt at rejse og samtidig være i kontakt med alt derhjemme. DROP DET! Vi har set familier, som har været så meget i kontakt med det derhjemme, at det blev et decideret afsavn. Vores anbefaling er, at man minimerer kontakten hjem til mest muligt. Og skaber den positive fortælling om det at savne. Det er sundt at savne, ligesom det er sundt at kede sig. Det er helt naturligt men behøver ikke at være så konfronterende, som det bliver, hvis man for ofte ser dem på diverse sociale medier, videosamtaler osv. Det kan godt være, at der er kusiner, fætre, onkler, mostre, fastre, bedsteforældre og venner, som man synes, at man skal være i kontakt med, men jeg siger det igen: DROP DET. Når du vælger sådan en rejse, så prøv lige at trække stikket – bare lidt. Selvom man rejser et halvt eller helt år, så sker der altså ikke det helt vilde derhjemme.

Hvis du har større børn, så lad dem sende rejsebeskrivelser hjem til deres klasser og få responsen på mail.

 

 1. En sådan rejse skal IKKE være på forældrenes præmisser. Lad mig forklare: Man skal ikke satse på at bestige et bjerg, gå på den kinesiske mur, snorkle, dykke, vandre, tilbagelægge kilometervis af smuk natur eller rejse til lande, som ikke giver mulighed for at trække stikket ved en strand eller en pool. Byferier var eksempelvis virkelig noget, der trak tænder ud for os, da ungerne blev trætte af for mange mennesker, for intens varme og for mange kulturelle udflugter. Så i hvert fald ikke når man har børn på vores alder. Hvad vi ikke har misset af muligheder for de fedeste naturoplevelser, ruiner og templer fordi formålet med rejsen var fællesoplevelser, som ALLE havde mulighed for at deltage i. Da Luna annoncerede at hun var træt (som man i den grad ser i program nummer 2 på DR1) og ikke kunne gå, fandt vi hurtigt ud af, at baren skulle sænkes. Vi have en slynge med til Carlson, men varmen kom så meget bag på børnene, at det var fysisk umuligt at bevæge sig så langt ad gangen. Derfor var det godt, at vi ikke havde bunker af planer, som ikke kunne blive opfyldt. Det at leje et par scootere en dag kan man leve højt på i mange dage. Her er der også muligheden for at få det autentiske med sig og samtidig ikke være afhængig af andre turister. Hvis man ikke er på samme budget som os, kan man også leje en bil og komme endnu længere omkring.

 

 

 1. Prøv at give slip på kontrollen – der er MANGE penge at spare

Vores erfaring er helt klart, at hvis man har tålmodighed og tør at kaste sig ud i at booke, når man kommer frem, så er der mange penge at spare. Vi oplevede at finde hotelværelser med pool, inkl. morgenmad, som på nettet kostede 600 kr. Efter en rask forhandling på stedet, endte vi på 180 kr. pr. nat for en uge. BEMÆRK: Fra juletid, januar og det meste af februar kan det være svært at finde noget. Det er dog ikke umuligt, så udvis tålmodighed og du vil finde noget. I disse måneder kan det dog være svært at få prisen nævneværdigt ned.

_mg_4838

 1. Rejs som de lokale – Vi sparede rigtigt mange penge på at tage toge, busser og taxier rundt frem for bookingbureauer eller pakkeløsninger. Der er stort set 50% at spare hver gang. Ofte mere. Når man rejser længe, så tag jer tiden til rejserne også. Selvfølgelig kan man ikke tage toget fra Filippinerne til Thailand, men

img_20151215_170940man kan finde de billigste afgange, hvilket er muligt, hvis man har is i maven. Eksempelvis tog vi fra Bangkok til Hua Hin med tog på 3. Klasse. En pakkeløsning i en minibus ville koste 700 kr. for os alle. Togløsningen kostede os 70 kr. for alle.

img_20151216_145404

 1. Minimér oppakningen og overvej hvor mange mediedivices I har brug for. Vi havde en iPad og en computer med på vores rejse og jeg vil faktisk sige, at vi kunne have nøjes med én af tingene. Det var ikke vigtigt at have begge dele med. Ungerne lyttede til lydbøger, når vi kørte på ture. Her havde vi et fordelingsstik med så de alle tre kunne høre det samme. Og da de alligevel blev køresyge i busser, fordi det ofte bumper godt, var det slet ikke en mulighed at bruge det dér. Egentlig kunne man også se det som en afvænning af børns behov for konstant underholdning. Vi oplevede det ikke som en nødvendighed derude og er så glade for, at det ikke var en del af vores rejse.

_MG_3978

Mange har spurgt os, hvordan et budget på 200.000 kr. kan holde for en familie på fem. Det regnestykke er vi ved at sætte op, så I kan se det. Det handler selvfølgelig om at være villig til at gå på kompromis med komforten og om at give sig selv udfordringen. Kan man bo for under 200 kr. pr. nat, så har man et rigtigt godt udgangspunkt for at holde budgettet nede. Jeg lægger det op så snart, at det er færdigt.

 

Er der andre overvejelser man skal gøre sig forud for en længere rejse? Byd endelig ind i kommentarfeltet.

Se med på www.dr.dk i aften, hvor vi igen er med.. Det bliver ikke bare liv og glade dage:)

Nana

   

4 kommentarer

 • Jeanette

  Hej Nana
  Tusind tak fordi jeres familie er en så kæmpe inspiration for os andre som drømmer om at tage springet og rejse med familien. Vi drømmer om at rejse rundt i Asien med vores 3 børn i 9 måneder fra oktober 2017. Den eneste hindring er hvis min mand ikke får godkendt orlov 🙁 så vi krydser fingre for at det lykkes.
  Vi har aldrig rejst som backpacker før og vi ved derfor intet om den rejseform, budget omkring osv. Har du lavet et budget over jeres rejse udgifter? Hvis ja, vil du evt ligge det ud på din blog? Havde I visa/Master med hjemmefra og hævede så kontanter undervejs eller hvordan klarede I det praktiske omkring det? Jeg har så sindsyg mange spørgsmål, men stopper lige mig selv her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Haha Jeanette Den iver du skriver med kender jeg jo kun selv alt for godt. Dejligt at i har ladet jer inspirere, som jeg før har skrevet er det grunden til vi sagde ja til tv. Vi har ikke fuldstændigt overblik over budgettet. Men jeg vil gerne give dig diverse priser på boligmuligheder flybilletter osv. Vi holdte budgettet på 200000 kr. på 10 måneder. Vi havde to visa kort med og hævede undervejs. De fleste steder kunne man betale på med visa. Fyr bare løs jeg er jo en form for ekspert på det her punkt.

   Har i bestilt flybillet, ellers se at få det gjort der er MEGET at spare der. Køb evt. kun en enkeltbillet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   Kære Nana
   Tusind tak for dit svar og fordi du gider bruge din tid på mine spørgsmål. Håber du ved hvor stor en inspiration du er for andre kvinder (mødre).
   Hvad havde I med hjemmefra? Og I købte en del ting i Bangkok til rejsen ik?
   Er det korrekt at I var i Thailand det meste af tiden og ellers Filippinerne, Malaysia og Vietnam?
   Kh Jeanette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Hej igen

   Tusinde tak for de søde ord. Vi valgte at købe småting undervejs. Vi havde redningsveste med til ungerne, da vi ikke vidste om det overhovedet var muligt at få tilbudt. Vi havde to store rygsække med vores og børnenes tøj og så havde vi en lille rygsæk med til alle børnene og en til os. Det er rigtigt godt med rygsække så man altid har hænderne fra til at børn:) Vi købte en paraplyklapvogn i Bangkok, hvilket ikke kunne betale sig, det ville have været billigere at finde en på den blå avis herhjemme. Lad være med at pak så meget tøj. Det er nemt og billigt at købe thaitøj.

   Det er rigtigt vi var i disse lande og allermests thailand – vi eeeeeeelsker THailand.

   Nana

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores top 5 over øer i Thailand